Marjolein de Wit-Blok schreef een mooi artikel in het vakblad VV+ van Techniek Nederland over de noodzaak van integraal ontwerpen om constructieve veiligheid te bereiken. Aanleiding voor het artikel is het werk van de KPCV Taakgroep Installaties.

Het aandeel installatietechniek in de gebouwde omgeving neemt toe en innovatieve technieken en ontwikkelingen vragen behalve om toelichting ook om een kritische benadering. Daarvoor geeft Techniek Nederland onder meer het vakblad VV+ uit. In het januarinummer verscheen het artikel “Integraal Ontwerpen belangrijk voor Constructieve Veiligheid”, een onderwerp dat perfect past bij de doelstelling van VV+ èn van ons Kennisportaal.

De Taakgroep Installaties, bestaande uit KPCV-partners met bouwkundige, constructieve en installatietechnische achtergronden ontwikkelde  borgingsacties en aanbevelingen voor de afstemming van de betreffende deelontwerpen van gebouwen. In de praktijk laat die afstemming helaas nogal eens te wensen over. Marjolein de Wit interviewde voor het artikel twee leden van de Taakgroep: Marc van Bommel van Nieman Raadgevende Ingenieurs en Dik Spekkink, content manager van KPCV. Het resultaat kun je nu via deze link lezen op KPCV!