Voor de Partnerraadvergadering van woensdag 8 november was KPCV te gast bij Hollandia Infra in Krimpen a/d IJssel. Wim van ’t Hof en Nico Dijk van Hollandia verzorgden een bedrijfspresentatie, waarin ze onder meer een toelichting gaven op de vervanging van de bewegende delen van de Haringvlietbrug. Na deze introductie volgde een rondleiding op het terrein onder leiding van Nico Dijk en Rob Schippers, waar op dit moment een prachtige, draaibare stalen tuibrug wordt gebouwd, die later scheep gaat naar Schotland. De bezoekers waren zeer onder de indruk van de technologische en logistieke knowhow en vindingrijkheid van het gastbedrijf!

Voorzitter Dick Stoelhorst opende de Partnerraadvergadering met het welkom heten van de nieuwe partners Pieters Bouwrechniek en Aboma. Verder kon hij melden dat diverse andere organisaties hun partnerschap weer met drie jaar hebben verlengd. De continuïteit van KPCV is weer voor jaren geborgd!

Dik Spekkink deed verslag van de activiteiten van de Taakgroepen Wkb, Richtlijnen, Implementatie en BORGR. De Partnerraad ging akkoord met de publicatie van documenten van de Taakgroepen Wkb en Richtlijnen. Die verschijnen dus op korte termijn op KPCV, inclusief de nodige verwijzingen ernaar in borgingsacties. Daarmee is KPCV op tijd aangepast om de borging van constructieve veiligheid via de nieuwe wet zeker te stellen. Vooral de ontwikkeling van de nieuwe webtool BORGR kreeg veel aandacht. De partners reageerden positief op de presentatie van de stand van zaken en kijken reikhalzend uit naar de lancering begin komend jaar. Aansluitend deed Dick Stoelhorst verslag van de activiteiten van de Taakgroep Promotie, waarbij hij onder meer de nieuwe flyer over KPCV onder de aandacht bracht.

Na het agendadeel van de vergadering volgden nog twee interessante presentaties. Huibert Borsje lichtte de activiteiten van TNO op het gebied van constructieve veiligheid toe. Daarbij ging hij vooral in op zijn specialiteit: forensic engineering. Via de Taakgroep Bestaande bouw komt veel van deze expertise ten goede aan KPCV!
Aansluitend verzorgden Andries van der Wal en Paul Hildering van KPCV-partner KWT een presentatie over Constructieve Veiligheid in de Waterbouw, dat ondanks het gevorderde tijdstip nog leidde tot een levendige discussie!

Tot slot konden de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje nog napraten. Om 18,00 uur was de bijeenkomst ten einde