Op 20 maart jongstleden werd de Partnerraad van KPCV gastvrij ontvangen bij Movares. CEO Robert Claasen en Erik van Eck, manager afdeling Kunstwerken, heetten ons van harte welkom.  Vervolgens deden zij uit de doeken hoe Movares met Constructieve Veiligheid omgaat. Het auditorium in Utrecht bleek een prima accomodatie voor de ca. 50 deelnemers. Zij stonden uitvoerig stil bij verschillende onderdelen van de agenda.

Zeven provincies
De vergadering was heel blij met de toezegging van zeven provincies om toe te treden als partners. Dat betekent een verdere, substantiële verbreding van het draagvlak!

Taakgroep BORGR
De ontwikkeling van de nieuwe webtool BORGR nadert zijn voltooiing. De presentatie in de Partnerraad onderstreept de verwachting dat BORGR, naast de twee reeds bestaande online tools, straks een krachtig instrument is om de constructieve veiligheid in de opeenvolgende fasen van projecten nóg beter te borgen. Op 2 mei a.s. houden we  BORGR ten doop, wederom bij Movares. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Wel even aanmelden graag!

Overige Taakgroepen
Het plan van aanpak van de Taakgroep Implementatie KPCV om ook de infrasector volledig te laten profiteren van alle kennis en ervaring op KPCV, is goedgekeurd. Dat vergt nog wel de nodige inspanning, hoewel de Infrasector ook nu al veel van de inhoud van KPCV kan benutten.

De start van een Taakgroep Houtbouw en het hernieuwd activeren van Taakgroepen als Bestaande Bouw, Geotechniek en Circulair Bouwen zijn in het licht van actuele ontwikkelingen niet meer dan logisch. Ontwikkelingen gaan snel en KPCV blijft in het spoor!

Informatief programma
In het informatieve deel van het programma werd onder meer een update gegeven van de vernieuwing van de Standaardtaakbeschrijving (STB) van BNA en NLingenieurs. De ontwikkeling is in volle gang; nog vóór de zomer publiceren beide brancheverenigingen een ‘80% versie’, waarop zij feedback van gebruikers vragen.

Peter Nuiten hield een interessant betoog over de aanpak van constructieve veiligheid in de betonreparatiebranche. Wouter Visser tenslotte, bood een verhelderend inzicht in de wijze waarop de IVGroep omgaat met constructieve veiligheid in haar uiteenlopende marksectoren, waaronder Infra, Offschore en Gebouwen.

Na drie uur vergaderen waren de deelnemers hard toe aan het door Movaes aangeboden hapje en drankje. Wij danken Movares hartelijk voor de gastvrijheid!

(Fotografie: Movares)