Onlangs verzorgde ‘quizmaster’ Hans Galjaard voor belangstellenden uit de kring van KPCV-partners een online pub quiz “Hijsen met kranen”. Samen met Jurjen Hoogstra van Mammoet had Hans een quiz in elkaar gesleuteld, die hij eerder binnen zijn eigen bedrijf Van Hattum en Blankevoort presenteerde. Op maandag 19 december was het zover dat geĂ¯nteresseerden uit de KPCV-achterban konden deelnemen. Ruim 25 personen maakten van de gelegenheid gebruik.

Deelnemers aan de even vermakelijke als leerzame quiz gaven antwoord op tien pittige vragen. Hans liet aan de hand van spectaculaire praktijkvoorbeelden zien hoe mis het soms kan gaan met hijskranen. De deelnemers moesten vervolgens uit multiple choice antwoorden de juiste oorzaken van de getoonde ongevallen kiezen. Nadat iedereen online kon zien of hij een antwoord goed of fout had, lichtte Hans het goede, maar ook de foute antwoorden uitvoerig toe. Dat maakte deze quiz tot een interactieve, attractieve en vooral ook effectieve vorm van kennisdeling. Met dank aan Hans Galjaard!

O ja, er was natuurlijk ook een winnaar! Jan Weernink, senior specialist constructies bij AVECO de Bondt, beantwoordde zeven van de tien vragen goed. We hebben hem van harte gefeliciteerd met zijn overwinning. De prijs is inmiddels naar hem onderweg.

De inhoud van de quiz verschijnt binnenkort in aangepaste vorm op KPCV.