KPCV kreeg op 13 april de gelegenheid aan leden van het Constructeursregister uit te leggen wat KPCV beoogt en hoe het kennisplatform werkt. KPCV geniet steeds meer bekendheid en we prijzen ons gelukkig dat de sector het platform ervaart als een waardevol instrument voor de borging van constructieve veiligheid, met aandachtspunten en acties voor alle betrokken disciplines. Niettemin laten we geen gelegenheid voorbij gaan om KPCV onder de aandacht te brengen. Zo ook met dit webinar.

Ca 140 deelnemers volgden de lezingen van Dick Stoelhorst, Dik Spekkink, Jurgen Hielema en Erik Middelkoop. Die vielen in de smaak, want vrijwel niemand haakte af!  Kennelijk voorzagen we ook dit keer in een belangrijke informatiebehoefte.

Dik Spekkink heeft in zijn verhaal over de werking van KPCV een tipje van de sluier opgelicht over onze nieuwste aanwinsten: de Projectteam Scan en de Persoonlijke Scan. Met behulp van de Projectteam Scan kunnen projectteams helderheid scheppen over de invloed van ieder teamlid op de constructieve veiligheid en de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt. Constructieve veiligheid is immers een ketenverantwoordelijkheid! Met de Persoonlijke Scan kunnen bezoekers/gebruikers van KPCV hun kennis over de borging van constructieve veiligheid testen. Ook deze online tool is niet alleen bedoeld voor constructeurs, maar voor alle disciplines die met hun werk direct of indirect de constructieve veiligheid beïnvloeden.

De nieuwe online tools zullen we tijdens een introductiewebinar op 18 mei nader toelichten.

Het webinar van 13 april gemist? Geen nood, u kunt het terug kijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=GGVr_TpTGhY