Projectteamscan
Veel voorbeelden en onderzoeken laten zien dat bij instortingen steeds meerdere oorzaken zijn aan te wijzen. Meestal is er sprake van een optelsom van tekortkomingen van meerdere betrokkenen in meerdere fasen van een project. Zonder dat het in de openbaarheid komt, kent u vast en zeker uit uw eigen praktijk ook genoeg voorbeelden van hoe het maar nét goed ging, met de nodige improvisatie en noodingrepen!

Rode draad door al die (bijna) calamiteiten is toch wel het gebrek aan coördinatie en communicatie. En ja, berouw komt na de zonde: “Hadden we aan het begin maar even de tijd genomen om duidelijk te krijgen welke disciplines de constructieve veiligheid beïnvloeden met hun werk. En om goed af te spreken wie waarvoor verantwoordelijk is!” 

Welnu, KPCV helpt u om dat in volgende projecten beter te doen. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan een online instrument om met alle leden van een projectteam eenvoudig afspraken te maken over de zorg voor constructieve veiligheid. De projectleider of projectdirecteur is daarbij in de lead. Met de online projectteamscan kan hij of zij eenvoudig een ieders invloed en verantwoordelijkheid achterhalen, bespreken in het projectteam en in overleg de verantwoordelijkheden eenduidig vastleggen.

Persoonlijke scan
Naast de projectteamscan is er ook een persoonlijke scan in ontwikkeling. Hiermee kunnen projectmedewerkers, maar ook willekeurige bezoekers van de KPCV-website, eenvoudig hun kennis over de borging van constructieve veiligheid en de eigen rol daarin testen. Dat geldt zeker niet alleen voor constructeurs. Borging van constructieve veiligheid is immers een ketenverantwoordelijkheid!

Webinar
Nieuwsgierig geworden? Dat moet haast wel! U wilt immers  problemen ook graag proactief benaderen en dat siert u!
Op 18 mei van 16.00 -17.30 leggen we in een introductiewebinar uit hoe de online tool werkt. Hou de aankondigingen in de gaten en schrijf u tijdig in. 
Of stuur alvast een mailtje naar info@kpcv.nl, dan krijgt u t.z.t een link naar het webinar.