Introductiewebinar
Op dinsdag 18 mei organiseerde KPCV in samenwerking met de Betonvereniging een webinar ter introductie van zijn  nieuwste ontwikkeling: de online Projectteamscan en de Persoonlijke scan. Dik Spekkink van KPCV, Sander Vernooij van BAM, Ralf van Leeuwen van Van Hattum en Blankevoort en Corné Hagen van ABT gaven toelichtingen over hoe de beide tools in de praktijk werken. Jurgen Hielema van het Rijksvastgoedbedrijf gaf aan de Projectteamscan contractueel te willen verplichten in projecten.

Projectteamscan
Deze tool helpt bij aanvang van een nieuwe fase in een project de samenwerking tussen projectteamleden goed te regelen. Constructieve veiligheid is niet het exclusieve domein van de constructeur; ook andere disciplines beïnvloeden met hun aandeel in een project de veiligheid van de draagconstructies. De tool helpt die invloed inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Het team kan vervolgens de verantwoordelijkheden voor de bijbehorende borgingsacties eenduidig afstemmen en vastleggen.

Persoonlijke scan
Met het tweede instrument, de persoonlijke scan, kunnen professionals in de bouw en infra hun persoonlijke kennis van de borging van constructieve veiligheid toetsen. Dit kan op ieder moment, los van een gegeven project. Afhankelijk van de discipline of ‘rol’ die iemand invult, krijgt hij of zij ad random tien vragen voorgeschoteld. Als het antwoord op een vraag fout is, beveelt de tool aan om de betreffende onderdelen van KPCV nader te bestuderen.

Feedback
De deelnemers toonden veel belangstelling, getuige de inhoudelijk sterke vragen in de chat. Natuurlijk zijn er  kanttekeningen te plaatsen en zijn aspecten van de tools voor verbetering vatbaar.  Niettemin tonen de reacties die KPCV ontvangt, dat de deelnemers aan het introductiewebinar dit als waardevolle instrumenten ervaren.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u het gehele programma hier terug kijken. KPCV wenst u veel kijkplezier. Mocht u aanmerkingen en/of aanvullingen hebben, laat het dan vooral weten via info@kpcv.nl. Mede op basis van uw feedback blijft KPCV de online tools verbeteren en verder uitbouwen.